Managerii estimează o creştere accentuată a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, in urmatoarele trei luni (INS)

October 1, 2022
170 Views

Managerii români estimează pentru următoarele trei luni o creştere accentuată a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În cadrul anchetei de conjunctură din luna septembrie 2022, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +2%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +38%).

Potrivit estimărilor din luna septembrie 2022, în activitatea de construcţii se va înregistra pe parcursul următoarelor trei luni o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural -4%).

Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -3%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează creştere accentuată a acestora (sold conjunctural +42 %).

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: