Muzeul de Arta Cluj-Napoca : Feleki István. “Trans-paysage”, expozitie de fotografie

September 12, 2022
228 Views

 

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită să vizitați, în perioada 7-25 septembrie 2022, expoziția de fotografie „Trans-paysage”, care reunește lucrări ale artistului fotograf Feleki István. Vernisajul va avea loc miercuri, 7 septembrie 2022, de la ora 18:00, ocazie cu care se va lansa și albumul „Feleki István – Trans-paysage”.

Feleki István face o incursiune în lumea vizuală transilvană din perspectiva unui călător orientat spre surprinderea unor instantanee care să aducă în prim plan segmente dintr-o realitate cotidiană, invizibilă ochiului neavizat.

În viziunea lui ÉricDessert, lucrările expuse pe simezele sălilor de expoziție ”ating în profunzime tărâmul peisajelor pe care nu le-am putut străbate decât aproape survolându-le cu mașina, de multe ori cu sentimentul de a fi trecut pe lângă ceva la care, tocmai, ar fi trebuit să mă opresc! … Fotografiile sunt esențiale pentru cultura în care își au sursa, pentru că fiecare dintre ele reprezintă un loc și un timp unic, specific oamenilor și pământului acestor locuri pe care le cunoaștem ca fiind profund bogate și emoționante până la extrema simplitate”.

Feleki István a studiat la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și la École Nationale Supérieure de la Photographie, Arles. În anul 1996 a expus o parte a seriei Trans-paysage la Centrul Pompidou, în cadrul expoziției „La mythologie des chemis de fer”.

Leave A Comment

%d bloggers like this: