Studiu : 7 din 10 romani aloca maximum 25 de euro pe luna pentru educatie

September 8, 2022
127 Views

Aproape 70% dintre români cheltuiesc pentru educaţie cel mult 25 de euro pe lună, în timp ce 7% preferă să utilizeze resurse de învăţare gratuite, arată un studiu realizat de platformă de educaţie online dedicată antreprenorilor şi profesioniştilor din piaţa muncii.

Conform datelor publicate miercuri de Upriserz, doar un român din zece alocă bugete mari pentru zona de educaţie, cu valori cuprinse între 75 euro şi 167 euro/lună.

În general, un român rezervă, săptămânal, aproximativ 4.5 ore, în medie, pentru activităţi dedicate învăţării (citit, participări la cursuri, evenimente sau webinarii, podcasturi) sau informării pe diferite teme de interes. În acest context, cel mai mult timp pentru învăţare îl alocă tinerii (peste 7 ore/săptămână) şi seniorii (aproape 6 ore/săptămână).

Totodată, persoanele active pe piaţa muncii petrec aproximativ patru ore pe săptămână învăţând.

Potrivit sursei citate, peste jumătate (52%) dintre respondenţi sunt de părere că învăţarea se realizează în decursul întregii vieţii, în timp ce una din trei persoane (33%) consideră că învăţarea se face în perioada de început a vieţii, în copilărie sau adolescenţă.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: