Când trecem la ora de iarnă în 2022

September 5, 2022
204 Views

…..

Revenirea la ora de iarnă de anul acesta, din 2022, se va face la data de 29 octombrie spre 30 octombrie 2022, adică într-o zi de duminică, atunci când ora 04:00 va deveni ora 03:00, iar lumina solară va fii pentru mai puține ore pe cer, astfel încât noaptea devine mai lungă din senin. Când trecem la ora de iarnă, dormim cu o oră mai mult. Ziua de 30 octombrie va avea 25 de ore.

Cum se adaptează corpul uman la această schimbare de fus orar din senin?

Cercetătorii spun că pentru a trece mai ușor la noul ritm, trebuie sa reduci consumul de stimulente, precum cafeaua, ceaiul negru și orice fel de energizante timp de jumătate de lună. Deși sunt puțini care cunosc acest lucru, medicii susțin că schimbarea orei ne poate afecta serios organismul. Însă, nu toți oamenii au parte de schimbările acestea. Unii nu au părut afectați de-a lungul timpului. Se spune că cei mai afectați de schimbarea orei sunt copiii și persoanele în vârstă.

Astfel, adaptarea completă a organismului la noul program se va intampla în aproximativ două săptămâni, așa că nu iti impune sa ai mai multă răbdare in aceasta privință.

Totodată, este bine de stiut că specialiștii au avertizat pe parcursul anilor că există efecte negative ale schimbărilor sezoniere de oră. Iar printre aceste probleme se evidențiază insomnia, starea de oboseală, durerea de cap, dar și anxietatea.

Leave A Comment