Nivelul maxim al venitului minim de incluziune va creşte de la 260 lei/adult echivalent la 275 lei/adult

August 27, 2022
125 Views

Nivelul maxim al venitului minim de incluziune va creşte de la 260 lei/adult echivalent la 275 lei/adult echivalent, în cazul componentei de ajutor de incluziune (actualul ajutor social), şi de la 300 lei/adult echivalent la 400 lei/adult echivalent în cazul persoanelor vârstnice, potrivit unei Ordonanţe de urgenţă adoptate vineri de Guvern.

Totodată se va majora şi venitul minim de incluziune în cazul componentei de ajutor pentru familia cu copii (actuala alocaţie pentru susţinerea familiei), de la 600 lei/adult echivalent la 700 lei/adult echivalent.

“Guvernul a aprobat, printr-o ordonanţă de urgenţă, modificarea şi completarea Legii nr. 196/2016, prin care se implementează reforma privind venitul minim de incluziune (VMI), la care Guvernul s-a angajat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Obiectivul acestei reforme, cu termen de implementare până la data de 30 iunie 2025, este de a îmbunătăţi asistenţa socială şi de a reduce sărăcia în rândul celor mai vulnerabile persoane, reducând, în acelaşi timp, sarcinile administrative pentru Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială, pentru administraţiile publice locale şi pentru beneficiari”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

…..

Leave A Comment