Poșta Română va implementa coduri poștale pe persoană

August 25, 2022
192 Views

Poșta Română va implementa coduri poștale unice pentru fiecare persoană, a anunțat directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, Valentin Ștefan, într-un interviu la Radio România Actualități. Potrivit lui, serviciul poştal modern trebuie să fie rapid, convenabil și customizat pe nevoile oamenilor.

“Serviciul poştal modern trebuie să aibă câteva elemente. În primul rând, trebuie să fie rapid. În al doilea rând, trebuie să fie convenabil. Şi, nu în ultimul rând, trebuie să fie customizat pe nevoile oamenilor. Noi lucrăm la un cod poștal pe persoană. Dacă până acum codurile poştale sunt împărțite geografic, pe localități, sau străzi, sau cartiere, credem că e momentul în care să facem un pas digital important și să ne asigurăm că fiecare persoană are propriul cod poștal şi indiferent unde se găseşte persoana respectivă poştaşul să îl găsească şi să îi ducă coletul, dacă optează pentru genul ăsta de livrare”, a afirmat Valentin Ștefan.

Potrivit directorului Poștei Române, serviciului poștal autohton se va moderniza și va fi creată o rețea de cutii poștale digitale.

“Încercăm să ne păstrăm portofoliul așa cum este acum, dar încercăm să-l modernizăm. (…) Vom implementa o rețea de cutii poștale digitale care să permită oamenilor să beneficieze de ridicarea produselor fără să mai depindă de programul poștei sau de programul poștașilor”, a explicat Valentin Ștefan.

Potrivit lui, proiectul este deja în curs de derulare.

„Noi, ca orice investiție majoră, vrem să o testăm mai întâi și la începutul anului am deschis câteva locații unde testăm acest produs, iar acum suntem în procedură de achiziționare a 3.000 de cutii poștale și 75 ghișee poștale”, a adăugat Valentin Ștefan.

Leave A Comment

%d bloggers like this: