Primele date ale recensământului: Aproximativ 19 milioane de locuitori pe teritoriul României, cu un milion mai puțin decât în 2011

August 9, 2022
227 Views

Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică (INS) a prezentat joi câteva date rezultate din recensământul general al populației. El a spus că ”aproximativ 19 milioane e populația aflată pe teritoriul României” la Realitatea TV. La precedentul recensământ, cel din 2011, populatia stabilă a României era de 20,12 milioane, potrivit INS.

”Sunt pesimist în ce privește evoluția demografică. În 2020, la 143 de pensionari aveam 100 de copii sub 15 ani. Înseamnă dezechilibre majore la pensii și pe piața muncii. Nu mai e piramida vârstelor, e o bază mică”, a spus Tudorel Andrei.
În afara țării sunt circa 4 milioane de români, a spus oficialul, citând un raport ONU.

”Am observat o tendință: orașele reședință de județ își reduc populația și crește populația din localitățile limitrofe”, a spus Tudorel Andrei la Realitatea TV.

”600.000 de locuințe secundare nu sunt ocupate. Căutăm explicații, cum se poate întâmpla așa ceva”, a spus Tudorel Andrei.
El a mai spus că 95% din populația estimată a țării a completat chestionarele de recensământ. ”Mai puțin de 5% nu au oferit informațiile. Aproape 47% din populație a completat chestionarele online, noi aveam 35% ca țintă”, a adăugat Tudorel Andrei.
Oficialul român a mai spus că 46% din populație trăiește în mediul rural.

El a adăugat că s-a încheiat culegerea datelor statistice în operațiunea de recenzare, după care urmează verificarea datelor prin eșantionare, validarea datelor și completarea datelor statistice.

Leave A Comment

%d bloggers like this: