România va fi reprezentată de 92 de sportivi la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2022 – Prezentarea echipei

July 24, 2022
264 Views

92 de sportivi vor reprezenta România la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) Banska Bystrica 2022, competiţie care va avea loc în perioada 24-30 iulie.

Prezentarea oficială a Team Romania a avut loc vineri, la Izvorani, în Sala Polivalentă din incinta Complexului Olimpic Sydney 2000, scrie News.ro.

Mesajul lui Mihai Covaliu pentru cei 92 de sportivi care vor reprezenta România la FOTE 2022

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român Mihai Covaliu, secretarul general al COSR George Boroi, membri ai Comitetului Executiv al COSR, membri ai Comisiei Tehnice COSR, preşedinţi ai federaţiilor sportive naţionale ale celor opt sporturi cu reprezentanţi în întrecerile FOTE Banská Bystrica 2022, cu toţii le-au insuflat celor mai valoroşi sportivi români cu vârste între 14 şi 18 ani încredere în propriile forţe la prima lor confruntare olimpică.

„Fiecare Misiune Olimpică, fiecare participare la o întrecere olimpică, însemnă experienţă şi ne ajută să înţelegem că olimpismul este mai mai mult decât o competiţie, e o stare de spirit. Sportul românesc renaşte cu fiecare victorie pe care voi o obţineţi în arenă, cu fiecare vis pe care vi-l împliniţi şi pentru care nu ezitaţi să faceţi efort alături de antrenorii voştri.

O lecţie importantă, pe care sper că am învăţat-o cu toţii, e că succesul nu ţine cont de vârstă, că talentul dublat de muncă şi seriozitate înseamnă progres şi că spiritul de echipă şi mândria de a-ţi reprezenta ţara e o datorie faţă de toţi cei care au construit succesul sportului românesc. Aveţi lângă voi oameni care vă susţin zi de zi la antrenamente şi care cred în potenţialul vostru. Noi vă oferim toată încrederea şi, suntem siguri, împreună, uniţi în toată diversitatea noastră, putem realiza lucruri măreţe.

Nu risipiţi nicio şansă pe care o aveţi, transformaţi Festivalul Olimpic al Tineretului European Banska Bystrica în cea mai frumoasă amintire a acestui început de drum în lumea olimpică. Un drum pe care vi-l doresc cât mai lung şi plin de experienţe care să vă îmbogăţească viaţa şi care să demonstreze că sportul românesc are viitor şi că rămâne un liant pentru societate” -(Mihai Covaliu, președintele COSR.)

Emoţionată, Paula Partnoi, căpitanul echipei naţionale de volei a României, a rostit Jurământul Sportivului. Tehnicianul lotului de gimnastică Lucian Sandu a spus Jurământul Antrenorului, iar Jurământul Arbitrului a fost citit de Adrian Avădani, de la handbal.

La final, după tradiţionala poză de grup, cu toţii şi-au dorit să se fotografieze cu campionii şi medaliaţii olimpici, mondiali şi europeni prezenţi la întâlnire.

Misiunea celor 92 de reprezentanţi ai României la FOTE Banska Bystrica 2022 nu va fi deloc uşoară, după ce la ediţia precedentă a Festivalului, la FOTE Baku 2019, colegii lor au reuşit să cucerească 19 medalii – 4 AUR, 10 ARGINT, 5 BRONZ.

Repere înainte de FOTE Banska Bystrica 2022:
La cele 16 ediţii de vară ale FOTE, România a cucerit 197 MEDALII: 53 AUR, 79 ARGINT, 65 BRONZ

Cea mai bună clasare a României la ediţiile de vară ale FOTE a fost LOCUL 3 pe naţiuni, pe care l-a ocupat de două ori:

-în 1995, la Bath, în Marea Britanie, unde România a cucerit 23 de MEDALII – 8 AUR, 8 ARGINT, 7 BRONZ; la Festival au participat sportivi din 47 de ţări
-în 2003, la Paris, în Franţa, sportivii tricolori au obţinut 13 MEDALII – 7 AUR, 1 ARGINT, 5 BRONZ; la Festival au participat sportivi din 48 de ţări.

Cinci sportive medaliate cu AUR la FOTE au devenit campioane olimpice

…..

VEZI : Echipa Olimpică a României care va participa la cea de-a XVI-a ediţie de vară a FOTE

…..

Leave A Comment