METEO Cum se anunţă vremea în iulie. Ce temperaturi avem de îndurat

June 29, 2022
290 Views

Ne aşteaptă o vară fierbinte, iar luna iulie se anunţă de-a dreptul de foc. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni indică temperaturi caniculare care alternează cu episoade de ploi torenţiale.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), cel puţin până în jurul zilei de 10 iulie sunt estimări că masa de aer tropical va persista în zona ţării noastre, iar valorile de temperatură vor fi de până la 38 grade Celsius la umbră.

Săptămâna 27 iunie-4 iulie
În săptămâna 27 iunie– 4 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toată ţara. Cel mai cald va fi în regiunile vestice şi nord-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, se arată în prognoza ANM publicată de DIGI24.ro.

Săptămâna 4-11 iulie
În săptămâna 4-11 iulie, temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane. Excepţie vor face regiunile vestice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal.

Săptămâna 11-18 iulie
În săptămâna 11-18 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acel interval.

Săptămâna 18-25 iulie
În săptămâna 18-25 iulie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Cantităţile de precipitaţii estimate vor fi deficitare în jumătatea vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Leave A Comment

%d bloggers like this: