Delegație culturală din Polonia, în vizită la Consiliul Județean Cluj

June 29, 2022
191 Views

Vicepreședintele Consiliului Judeţean Cluj,  Vákár István, împreună cu managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj,  Adriana Irimieș, a primit marți, 28 iunie a.c., vizita unei delegații culturale din regiunea Malopolska, Polonia, condusă de Consulul Onorific al României în Cracovia, domnul Ignat Timar.

La întâlnirea ce a avut loc la sediul forului administrativ județean au mai participat vicepreședintele Societății Polono-Române din Cracovia, domnul Michał Sowa, directorul Festivalului „Babiogórska Jesień”, Zawoja, doamna Regina Wicher, precum și membri ai ansamblului de obiceiuri și jocuri tradiționale „Babiogorki” din Zawoja.

Scopul deplasării oaspeților polonezi în județul Cluj a fost acela de a se familiariza cu muzica, tradițiile și obiceiurile populare ale zonei, dar și cu o parte dintre obiectivele turistice clujene.

În cadrul vizitei de la Consiliul Județean s-a discutat despre schimburile culturale dintre cele două părți și au fost analizate oportunități concrete de dezvoltare a relațiilor de colaborare româno-poloneze.

Vákár István, vicepreședintele Consiliului Judeţean Cluj„Regiunea Malopolska este un vechi partener al județului nostru, alături de care, de-a lungul anilor, am derulat numeroase proiecte cu beneficii pentru ambele părți. Chiar dacă pandemia a întrerupt, pentru o perioadă, vizitele reciproce, iată că tradiția și cultura reușesc, încă o dată, să apropie oamenii.”

Pe parcursul șederii în județul Cluj membrii delegației străine vor mai vizita Muzeul Etnografic al Transilvaniei, municipiul Cluj-Napoca, obiectivele turistice din apropiere și vor participa la manifestarea tradițională „Târgu’ cireșelor” de la Berchieșu. În cadrul evenimentului, ansamblul „Babiogorki” va evolua pe scenă și va prezenta muzica și dansurile populare poloneze.

Reamintim, în acest context, faptul că între Consiliul Judeţean Cluj şi Regiunea Malopolska (Polonia) a fost încheiat în anul 2005 un Protocol de Colaborare al cărui obiectiv era tocmai acela de a consolida cooperarea bilaterală şi prosperitatea prin intermediul cooperării şi al activităţilor de schimb între părţi.

Leave A Comment

%d bloggers like this: