Marinela Marc, inspector școlar general, Inspectoratul Școlar Județean Cluj- Mesaj pentru candidații la Examenul Național de Bacalaureat

Mesaj pentru candidații la Examenul Național de Bacalaureat
Dragi absolvenți de liceu, mâine veți susține prima probă din cadrul Examenului Național de Bacalaureat, examenul maturității, singurul care vă permite accesul real spre desăvârșirea studiilor în mediul academic, ceea ce crește șansele integrării cu succes pe piața muncii și a reușitelor profesionale.
Vă doresc să abordați cu echilibru această etapă, să vă concentrați pe citirea cu atenție a subiectelor și pe rezolvarea lor, să nu vă lăsați tentați de comportamentele greșite care promovează calea ușoară de a reuși în viață, pentru că viața ne-a demonstrat că nu este așa și că nu veți putea reuși cu adevărat, decât printr-o foarte bună pregătire, prin cunoștințe temeinice și o atitudine corectă.Vă urez să aveți încredere în voi, să gândiți pozitiv în această perioadă și să fiți convinși că efortul depus în activitățile de învățare va aduce rezultate pe măsura pregătirii.
Poate că unii dintre voi veți avea emoții greu de controlat sau nu veți reuși să vă concentrați suficient. Vreau să vă asigur că un rezultat mai puțin bun decât vă așteptați nu este un capăt de lume, nici măcar nepromovarea examenului. Există și alte sesiuni de examen și alte șanse, pe care viața vi le va oferi și este important să nu renunțați la acest vis de promovare a examenului de bacalaureat, care vă deschide nenumărate oportunități. Totul depinde de voi și de maturitatea cu care veți aborda viitorul, care vă aparține!
Colegilor, cadre didactice, le doresc să dea dovadă, în continuare, de răbdare, empatie pentru elevii pe care i-au îndrumat de-a lungul anilor de școală, să fie alături de ei, să le asigure suportul emoțional atât de necesar, indiferent de calitatea pe care o vor avea în comisiile de organizare sau evaluare a examenului de bacalaureat!
Așa cum, împreună, am depășit multe momente dificile, în ultimii ani școlari, învățând din mers să ne adaptăm unor situații pentru care nimeni nu a fost pregătit și am reușit, tot împreună, am convingerea că vom reuși să desfășurăm, în cele mai bune condiții și acest examen de bacalaureat.
Tuturor, mult succes!
Marinela Marc, inspector școlar general, Inspectoratul Școlar Județean Cluj

Leave A Comment

%d bloggers like this: