Târg Produs de Cluj la Orăștie

Târgul de produse tradiționale destinat micilor întreprinzători locali care este organizat de mai bine de 11 ani de către Consiliul Județean Cluj, prin Asociația Produs de Cluj, ajunge la Orăștie.

La această primă prezență în municipiul cu o istorie multimilenară, expozanții clujeni prezintă o parte din cultura tradițională locală.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Orăștie intră pe lista comunităților cărora dorim să le facem cunoscută, pe cât se poate, ceea ce reprezintă spiritualitatea clujeană. La această primă întâlnire cu orașul care se mândrește nu doar cu proximitatea cetăților dacice, care încă aprinde în imaginație scene războinice sau de viață legate de străbuni, ci și cu prima tipăritură în limba română, suntem încărcați de emoția firească unei premiere. Știm, însă, că ceea ce avem de arătat va face cinste Clujului și va ajuta la o mai bună cunoaștere a ținuturilor de pe Someș și din zona Pădurenilor!”.

La Târgul Produs de Cluj de la Orăștie vor fi prezenți aproximativ 40 de fermieri clujeni care vor oferi amatorilor de produse tradiționale, autentice și sănătoase, miere de albine, preparate din carne și lapte, dulcețuri, sucuri și siropuri naturale, uleiuri presate la rece, ciocolată de casă, vinuri și turtă dulce. Oferta târgului cuprinde și obiecte de artizanat realizate în atelierele meșteșugarilor locali, cum ar fi costume populare, bijuterii tradiționale și jucării, iar pentru mai tinerii vizitatori vor fi organizate activități în ton cu vârsta și un frumos parc de distracții. Evenimentul se va desfășura între 17 și 19 iunie, în parcarea Kaufland Orăștie și este organizat în parteneriat cu acest supermarket.

Leave A Comment

%d bloggers like this: