Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, marcată de Consiliul Județean Cluj

June 14, 2022
259 Views

Consiliul Județean Cluj susține demersurile prin intermediul cărora se marchează, în data de 14 iunie, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

Astfel, în semn de solidaritate cu toți donatorii de sânge, care contribuie prin gestul lor la salvarea vieții sau la îmbunătățirea stării de sănătate a semenilor aflați în situații medicale dificile, în seara zilei de marți, 14 iunie 2022, sediul forului administrativ județean, situat în municipiul Cluj-Napoca, pe Calea Dorobanților, nr. 106, va fi iluminat în culoarea roșie.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Încurajăm clujenii care pot dona, să o facă, cu atât mai mult cu cât în România și în Cluj este o nevoie permanentă de sânge și de componente sanguine. E important să fim alături de cei care au nevoie de transfuzii și să conștientizăm faptul că o donare poate salva două sau chiar trei vieți.”

Reamintim, în acest context, faptul că marți, 7 iunie a.c., președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat Protocolul de colaborare cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină „Prof. Dr. C. T. Nicolau” în vederea sprijinirii desfășurării unor acțiuni de donare de sânge. În baza acestuia, Consiliul Județean Cluj s-a implicat activ în campania de conștientizare derulată la nivelul județului Cluj și care a avut drept principal obiectiv creșterea numărului donatorilor de sânge.

Leave A Comment

%d bloggers like this: