Vreme caniculară, cu episoade de ploi torențiale și vijelii. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

June 8, 2022
236 Views

În următoarele două săptămâni, vremea va fi în general caniculară, cu temperaturi de până la 34 de grade, însă vor fi frecvente episoadele cu averse torențiale și vijelii, conform meteorologilor.
Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat luni prognoza meteo pentru perioada 6 – 19 iunie:
…..
TRANSILVANIA
Valorile termice diurne vor avea ușoare variații pâna în data de 10 iunie, iar media acestora va fi de 25-26 de grade. După data de 10 iunie, vremea se va încălzi, iar în jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 30-31 de grade. După această dată, va exista din nou tendința de scădere a valorilor termice maxime spre medii de 28 de grade. Temperaturile nocturne vor avea ușoare oscilații pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi de 11-14 grade. Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică. În perioada 9-11 iunie și după data de 16 iunie probabilitatea pentru averse torențiale și cantități mai importante de apă va fi ridicată.
…..
LA MUNTE
Valorile termice vor avea tendința de creștere ușoară și treptată pe aproape tot parcursul intervalului. Astfel, mediile valorilor diurne vor crește de la 16 grade, spre 21 de grade. Mediile temperaturilor minime vor avea ușoare variații pe tot parcursul intervalului, cu tendință de creștere de la valori de 8-9 grade, până la 11-12 grade. Vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate pe întreg intervalul de anticipație, dar probabilitatea pentru averse ce vor avea și caracter torențial și izolat cantități mai importante de apă va fi ridicată în zilele de 9, 10 și 11 iunie și la sfârșitul intervalului.

Leave A Comment

%d bloggers like this: