Webinare care susțin educația complementară prin activități non-formale dedicate elevilor de gimnaziu și liceu

Organizatorii evenimentelor Noaptea Cercetătorilor din 20 de localități din țară, reuniți în cadrul consorțiului ReCoNnect, inițiază o serie de întâlniri sub forma unor webinare care facilitează întâlnirea dintre cercetători și profesori universitari cu elevi de gimnaziu și liceu din întreaga țară.

Printre tematicile propuse la nivel de gimnaziu și/sau liceu se regăsesc: nanoscience, acceleratoare de particule, ADN, seismologia pe alte planete, misiuni spațiale, pigmenți anorganici, mecanica cuantică, Geoparcul Ținutul Buzăului, construirea discursului public, imprimarea 3D, alimentație sănătoasă etc.

Aceste întâlniri își propun să fie un sprijin pentru profesorii care predau discipline de știință în școală, astfel că sesiunile sunt propuse a se desfășura în timpul orelor de curs”, au declarat organizatorii.

Webinarele sunt programate în perioada 30 mai – 10 iunie, câte 3 în fiecare zi, iar primii dintre cei care se înscriu aleg ora și ziua de desfășurare a sesiunii. Înscrierea la webinare a unei clase se face de către un profesor, iar lecțiile sunt pentru nivel de gimnaziu sau de liceu.

Pentru informații suplimentare despre webinare vă invităm să accesați platforma de înscrieri (https://scicommtoolbox.ro/activitati/scoala-altfel-reconnect-editia-vi-iunie-2022) și/sau pagina de facebook https://www.facebook.com/educatiepentrustiinta.

Leave A Comment

%d bloggers like this: