Aproape 100 de donatori în prima zi a campaniei „Donăm împreună, UBB dă startul!”

Aproape 100 de clujeni au donat sânge luni, 23 mai 2022, în prima zi a campaniei de donare de sânge „Donăm împreună, UBB dă startul!”, inițiată de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Donatorii s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj încă din momentul deschiderii acestuia, fiind așteptați de studenții voluntari ai UBB, care le-au oferit informații despre procesul de donare.

Campania inițiată de UBB își dorește să fie mai mult decât un eveniment punctual, obiectivul major al acesteia fiind acela de a crea un comportament constant, consecvent în ceea ce privește donarea de sânge.

În acest sens, pe lângă campania propriu-zisă de donare, care are loc în perioada 23-26 mai 2022, studenţii voluntari ai UBB au organizat o campanie de informare cu privire la fenomenul donării, la beneficiile acestei acţiuni şi la nevoia acută de sânge cu care se confruntă spitalele româneşti.

Ajunsă la cea de-a noua ediție, campania se va derula timp de 4 zile, de luni până joi, în intervalul orar 7.30-13.00, la sediul Centrului Regional de Transfuzie Cluj (str. Nicolae Bălcescu nr.18). Persoanele care doresc să doneze pot alege ziua și ora pentru care optează și se pot înscrie accesând formularul disponibil aici.

Campania este organizată cu sprijinul Marty Restaurants și La Casa.

Leave A Comment

%d bloggers like this: