Intâlnire între prim-ministrul Nicolae Ionel Ciucă și președintele Comitetului European al Regiunilor Apostolos Tzitzikostas cu reprezentanții consiliilor județene, municipiilor, orașelor și comunelor din România

Ieri, în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca a avut loc o întâlnire de lucru între prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, președintele Comitetului European al Regiunilor, Apostolos Tzitzikostas și reprezentanți ai autorităților locale. În cadrul discuției au fost abordate 3 teme concrete:
– războiul din Ucraina: implicarea autorităților locale, naționale și europene în sprijinirea refugiaților din proveniți din zonele afectate de conflictul din Ucraina. De asemenea, s-a discutat despre sprijin financiar de la nivel european pentru România, în vederea gestionării crizei refugiaților.
– aspecte vizând utilizarea eficientă a fondurilor europene pentru ceea ce înseamnă modernizarea orașelor și comunităților noastre
– descentralizare și subsidiaritate în România și Uniunea Europeană
În cadrul întâlnirii au fost identificate așadar soluții concrete pentru urgentarea absorbției fondurilor europene de către autoritățile locale, dar și pentru sprijinirea autorităților locale în gestionarea refugiaților ucraineni.

Leave A Comment

%d bloggers like this: