Daniel Buda , europarlamentar – Agraria, sursă de informare pentru fermieri!

“În perioada 5-8 mai s-a desfășurat la Jucu, Agraria, evenimentul care reunește actorii din lumea agriculturii. Evenimentul este organizat încă din anul 1995, și-a clădit ediție după ediție un nume puternic, devenind astfel locul de întâlnire pentru fermieri, expozanți, vizitatori, specialiști sau decidenți politici! Anul acesta a avut loc cea de-a 27 ediție, fiind platforma de comunicare optimă a fermierilor, în domeniul tehnologiei agricole, având la dispoziție o gamă variată de utilaje din care aceștia pot alege pentru a-și retehnologiza fermele!
👥 Am participat ca de fiecare dată cu plăcere în cadrul evenimentului, am discutat cu fermierii și am aflat despre cele mai noi tehnlogii în agricultură, nevoile din sector. Felicit organizatorii pe această cale pentru încă o ediție de succes a evenimentului la care mă bucur că am avut ocazia să particip!
👏 În cadrul evenimentului s-au desfășurat forumuri, conferințe, prezentări prin care fermierii au avut șansa să afle despre cele mai bune investiții pe care le pot face pentru fermele lor, care să le aducă plus valoare. Investițiile în agricultură sunt subsumate geneticii și este extrem de important ca fermierii să ia în considerare investițiile din această perspectivă.
📍 Au fost de asemenea prezentate utilaje de ultimă generație dar și folosirea de gadget-uri performante în agricultură precum dronele. Tematica evenimentului include de asemenea producția vegetală, nutriția plantelor, agricultură și mediu și energii regenerabile.
📍Este adevărat ca echipamentele sunt destul de costisitoare însă fermierii nu trebuie să uite că pot beneficia de fonduri europene care să le susțină planurile.
🔴 Întreaga lume privește spre sectorul agricol! Criza COVID19 urmată imediat de războiul declanșat în Ucraina a pus o presiune uriașă pe agricultura europeană. Agricultura are nevoie de susținere, trebuie ajutată să se dezvolte, să inoveze, să fie permanent informată cu privire la noile practici europene. Aceste evenimente sunt un prilej bun pentru a îmbunătăți constant practicile agricole folosite de fermieri.” arata Daniel Buda

Leave A Comment

%d bloggers like this: