Leguma care reduce riscul de infarct și ateroscleroză

May 3, 2022
389 Views

Morcovul este un superaliment, iar asta pentru că este bogat în beta-caroten, un precursor al vitaminei A. Iată cum te ferește de infarct.

Morcovul este un superaliment, iar asta pentru că este bogat în beta-caroten, un precursor al vitaminei A. Vitamina A este esențială pentru sistemul imunitar, reproducere, membrana pielii și mucoasei, sănătatea ochilor și vederii, dar și pentru sănătatea inimii.

Morcovul, un superaliment
Organismul nostru are nevoie de enzime active pentru a produce vitamina A, motiv pentru care morcovul sau alte alimente bogate în beta-caroten pot fi ideale în acest sens. Beta-carotenul se transformă în vitamina A cu ajutorul enzimelor, care la rândul lor regleză circulația colesterolului și se regăsește în intestine și ficat.

Acesta are capacitatea de a alege beta-carotenul pentru formarea vitaminei A, iar această conversie ar reduce colesterolul rău din sânge. Astfel se previne ateroscleroza.

Ateroscleroza poate duce la apariția bolilor cardiovasculare și infarctului, două dintre cele mai mari cauze de deces la nivel global. O concentrație mare de beta-caroten a fost asociată cu reducerea sindromului metabolic, care este o combinație între hipertensiune, diabet și obezitate.

Leave A Comment

%d bloggers like this: