Opera Națională Română Cluj-Napoca: SLAVA UKRAINI! Recital de muzică ucraineană, luni, 18 aprilie, ora 18,30

April 18, 2022
448 Views

“În 18 aprilie SLAVA UKRAINI! I Recital de muzică ucraineană va oferi o seară specială ce stă mărturie la convingerea că muzica este limbajul universal al păcii. Din distribuție fac parte sopranele Anna Bondarenko și Olga Ovcharenko, artiste fugite din calea războiului și găzduite de instituția noastră, la care se vor alătura mezzosoprana Liza Kadelnik și pianista Adelina Sabău. Din repertoriul acestui recital fac parte exclusiv lucrări muzicale scrise de compozitori ucraineni care, în interpretarea celor trei soliste de origine ucraineană, vor crea o atmosferă emoționantă.

Soliste ale Operei Naționale și Baletului din Odessa, Anna Bondarenko și Olga Ovcharenko au fugit din calea războiului și, după un drum riscant, au ajuns în siguranță la Cluj-Napoca. În semn de solidaritate, Opera Națională Română din Cluj-Napoca le oferă tot sprijinul pentru ca acestea să-și poată continua activitatea profesională și să beneficieze de tot ce au nevoie în această perioadă. Prin urmare, Recitalul Slava Ukraini! stă mărturie la convingerea că muzica este limbajul universal al păcii, indiferent de perioadele pe care le traversează omenirea. Momentul va fi extrem de emoționant, observând cum muzica deschide dialogul pentru pace, depășind toate barierele și aducând speranța în suflete.

Cu acces gratuit pentru cetățenii ucraineni, Recitalul se va desfășura sub egida regiei Mihaelei Sandu, în foaierul Operei.”

Foto : captura, operacluj.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: