Astenia de primăvară: Cauze, simptome și remedii

April 16, 2022
417 Views

Cuvântul „astenie” provine din limba greacă și înseamnă „fără vlagă”. Astenia de primăvară este caracterizată de senzația de slăbiciune, de lipsa de energie și debutează odată cu instalarea primăverii.

Astenia de primăvară vine la pachet cu o serie de alte simptome neplăcute, pe care le poți combate, însă, cu câteva remedii naturale eficiente.

Cauzele asteniei de primăvară

Astenia de primăvară apare atunci când organismul nostru are probleme în a se adapta la provocările care vin odată cu schimbarea anotimpului. Lumina în exces și razele soarelui influențează producția hormonului numit melatonină și se creează ușoare dezechilibre hormonale, care declanșează o serie de alte simptome și reacții în organism.

Simptomele asteniei de primăvară :
-Oboseală la nivel fizic, dar și mental
-Tristețe nemotivată
-Lipsa apetitului
-Slăbiciune musculară
-Dureri de cap
-Epuizare
-Căderea părului
-Pierderea apetitului sexual
-Scăderea tensiunii arteriale
-Insomnii
-Dificultăți de concentrare
-Probleme cu greutatea
-Tensiune arterială scăzută
-Apatie
-Extenuare
-Anxietate și irascibilitate.

Remedii pentru astenia de primăvară

1. Adaptează-ți alimentația.

Dieta este un aliat de preț al organismului atunci când trebuie să combată astenia de primăvară. Alimentele bogate în triptofan sunt recomandate, pentru că acest aminoacid stimulează secreția de serotonină, făcându-ne să ne simțim mai bine.

Printre alimentele bogate în triptofan se numără: ouăle, produsele lactate, peștele, nucile, legumele, cerealele integrale, fructele precum ananasul, căpșunile, papaya, portocalele, grepfrutul și strugurii.
Și alimentele bogate în vitaminele B sunt recomandate pentru combaterea asteniei de primăvară, întrucât acestea elimină senzația de oboseală, energizand organismul. Bananele, legumele și cerealele integrale sunt bogate în conținutul de vitamine din complexul B. Legumele de sezon, consumate chiar crude, sunt esențiale în această perioadă. Așadar, consumă leurdă, lobodă, urzici și orice alte legume de sezon găsești la tarabele din piață.

2. Bea ceaiuri

….

Foto: Shutterstock

Leave A Comment

%d bloggers like this: