Jumătate dintre români estimează că situația lor materială se va înrăutăți. Cheltuielile cu locuinţa şi utilităţile sunt cele mai mari

April 8, 2022
308 Views

Jumătate dintre români consideră că situaţia lor financiară din acest an s-a înrăutăţit faţă de anul trecut, iar 43% estimează că o vor duce mai rău în perioada următoare, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.

La întrebarea cum apreciază situaţia sa financiară în 2022 faţă de anul trecut, 49,4% din respondenţi afirmă că aceasta s-a înrăutăţit, 41,5% apreciază că situaţia lor financiară a rămas la fel şi doar 9,1% consideră că s-a îmbunătăţit.

În ceea ce priveşte perioada următoare, 42,3% cred că o vor duce mai rău în viitor şi doar 28,3% se aşteaptă ca situaţia lor financiară să se îmbunătăţească, iar 29,3% nu preconizează că vor apărea modificări.

Întrebaţi dacă au schimbat bani la începutul lunii martie, pentru a avea valută în numerar în casă, 20% dintre respondenţi spun că au făcut asta, în contextul în care piaţa din România s-a confruntat cu o creştere a cererii de numerar de valută în primele zile de după izbucnirea conflictului armat din Ucraina.

Principalul motiv de îngrijorare pentru perioada următoare îl reprezintă creşterea preţurilor la energie pentru 24,7% dintre respondenţi, de trei ori mai mulţi decât cei care sunt preocupaţi că şi-ar putea pierde locul de muncă.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: