IULIUS anunță un mega-proiect imobiliar în locul fabricii Carbochim din Cluj-Napoca. Investiția: peste 500 de milioane de euro

April 5, 2022
500 Views

Grupul IULIUS a anunțat investiții de peste o jumătate de miliard de euro într-un nou proiect imobiliar, care se va construi pe platforma Carbochim din Cluj-Napoca.

Fabrica Carbochim din Cluj-Napoca va fi relocată și retehnologizată anul acesta, fără perioade de inactivitate, se mai arată în anunțul companiei.

Investiția va fi realizată în parteneriat cu Atterbury Europe. Proiectul este în etapa de analiză, consultare și autorizare, demararea lucrărilor fiind estimată pentru începutul anului 2023. Comunitatea fiind invitată să-și spună părerea despre cum vede dezvoltată reconversia platformei industriale pe site-ul www.partedincluj.ro.

Carbochim este listată la Bursa de la București, iar acționarul majoritar este firma Carbo Europe, cu 77,67% din acțiuni. Carbo Europe este deținută de Iulian Dascălu (71,43%) și de Iulius Holding (28,57%), potrivit datelor Termene.ro. În urmă cu o săptămână, Carbochim a vândut terenul către societatea afiliată Rivus Investments, deținută 100% de către Iulius Mall Suceava, pentru 41,2 de milioane de euro.

Noul proiect include:
-cea mai mare suprafață de retail din țară, de 115.000 mp
-un centru cultural dedicat artelor performative
-conservarea și readucerea în circuitul public a două clădiri de patrimoniu industrial
-un model de abordare integrată a spațiilor verzi, prin conectarea grădinii urbane de peste 4 hectare cu parcurile adiacente și prin reconfigurarea completă a infrastructurii rutiere și pietonale
-un nou pod peste Someș și o pasarelă pietonală
-eco-cartier integrat într-un proiect mixt
-infrastructură velo-pietonală pe malurile Someșului
-consolidarea unui nou pol de business
-cea mai mare parcare subterană din țară, cu peste 6.000 de locuri.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: