Let’s Go Digital! 12 liceeni vor lucra alături de nume mari ale cinematografiei românești, la #TIFF2022

April 2, 2022
297 Views

 

Adolescenții pasionați de film, fotografie și editare video vor avea parte de o nouă provocare la cea de-a 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (17-26 iunie 2022). Atelierul de creație care le oferă șansa de a explora lumea filmului, sub îndrumarea experților din industrie, revine cu o nouă ediție. Până pe 30 aprilie, liceenii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani sunt invitați să se înscrie în aventura Let’s Go Digital!, completând formularul disponibil pe site-ul TIFF: tiff.ro/lgd/formular-inscriere. Participarea este gratuită, costurile pentru cazare, masă și acreditare la festival fiind acoperite de organizatori.

Ajuns la ediția cu numărul 20, Let’s Go Digital! reprezintă o rampă de lansare pentru tinerii creativi, interesați să dezvolte o carieră în industria cinematografică. De la momentul lansării programului și până astăzi, peste 400 de liceeni s-au bucurat de experiența Let’s Go Digital!. Cei mai mulți dintre aceștia au absolvit ulterior studii în domeniu și au cariere solide în industrie. Printre cei mai cunoscuți se numără cineastul Andrei Huțuleac (Copacul Dorințelor: Amintiri din copilărie, #doogpoopgirl), actorul, regizorul și scenaristul Anghel Damian (Călătoria fantastică a Maronei, Celed), regizoarele Teona Galgoțiu, Luiza Pârvu, Anda Pușcaș și Ana Maria Comănescu, editorii Letiția Ștefănescu (Sieranevada), Răzvan Ilinca, Ștefan Pârlog, operatorii Tudor Platon și Vladimir Bulza, criticii Irina Trocan și Iulia Voicu.

La ediția din acest an, 12 liceeni vor primi șansa de a lucra în echipă, în vederea dezvoltării unui proiect de film. Aleși în urma unei preselecții, aceștia vor avea la dispoziție 10 zile pentru a parcurge fiecare etapă de producție, timp în care vor primi îndrumarea profesioniștilor din domeniu, vor avea acces la aparatură de filmare profesională și vor fi invitați să participe la evenimentele TIFF.

Doi seniori, foști cursanți ai atelierului, li se vor alătura celor 12 participanți pe parcursul programului, pregătiți să le ofere sfaturi de producție și să-i ghideze în aventura realizării primului lor film. Tot ei vor crea making off-ul ediției, surprinzând experiența participării la workshop. La finalul festivalului, cele trei filme realizate de adolescenți vor fi proiectate în fața specialiștilor din domeniu, urmând ca fiecare dintre tinerii creatori să primească sfaturi personalizate.

Regulamentul poate fi consultat aici:

Leave A Comment

%d bloggers like this: