Noua ordonanţă de urgenţă care are în vedere plafonarea preţurilor la energie şi gaze, in vigoare de la 1 aprilie

Noua ordonanţă de urgenţă care are în vedere plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale pe o perioadă de 12 luni se află pe masa Comisiei de Energie din Senat, urmând să intre în vigoare de la 1 aprilie, a anunţat marţi Istvan-Lorant Antal, preşedintele comisiei.

“Urmează să dăm raport pe acest proiect de aprobare a ordonanţei de urgenţă. Această ordonanţă de urgenţă are în vedere toate experienţele şi statisticile, nelămuririle, lucrurile care nu au funcţionat bine în ultimele luni, parcurgând din celelalte două ordonanţe de urgenţă 118 şi ordonanţa de urgenţă 3. Cred cu tărie că această nouă ordonanţă a îmbunătăţit şi vine în ajutorul industriei”, a subliniat Istvan-Lorant Antal, la o dezbatere despre criza energetică şi soluţii la problemele momentului, organizată de DC News.

……

Guvernul a aprobat recent o nouă ordonanţă de urgenţă pentru plafonarea tarifelor pentru consumatorii finali. Actul normativ impune noi plafoane de preţ pentru consumatori, respectiv 0,68 lei/kWh pentru un consum mediu lunar mai mic sau egal cu 100 de kWh (înregistrat în 2021) şi 0,8 lei/kWh pentru un consum mediu lunar cuprins între 100 şi 300 kWh, pentru energie electrică. Pentru gaze, preţul maxim este de 0,31 lei/kWk, indiferent de cantitatea consumată. Plafoanele includ TVA şi se aplică distribuitorilor care alimentează consumatorii finali. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: