Un român a realizat efectele vizuale pentru filmul “Dune”, dar și pentru alte pelicule de Oscar, printre care ultimul “James Bond”

March 29, 2022
407 Views

Dune a câștigat cele mai multe premii Oscar la ediția din acest an. Filmul a primit șase trofee, printre care și cel pentru efecte vizuale. Universul Dune nu ar fi arătat însă atât de spectaculos fără românul Paul Arion, care a condus echipa de tehnicieni şi artişti ce au realizat efectele vizuale. Paul este din Sibiu şi a plecat din România la începutul anilor 2000. Iar acum lucrează cu marii regizori de la Hollywood.

Paul are 45 de ani, s-a născut în Sibiu, dar s-a mutat în Canada în 2001 unde a locuit 7 ani, apoi a ales să trăiască în Londra. El este omul care face ca ideile unora dintre marii regizori de la Hollywood să prindă viață pe ecran. E responsabil de efectele vizuale și digitale.

Fără el și fără cei o sută de oameni din echipa sa, scenele din mega-producția Dune nu ar fi fost posibile. Luni de zile au lucrat pentru ca lumea imaginată de Frank Herbert să ajungă pe ecran.

Drumul spre succes nu a fost ușor, a învățat singur să creeze efectele vizuale și a muncit ani la rând pentru a-i convinge pe marii regizori să îi dea pe mână producții de sute de milioane de dolari.

Patru producții la care Paul a lucrat au luat premii Oscar de-a lungul anilor, printre care Tenet și Cartea Junglei. Dar cea mai mare provocare a fost ultimul film din seria James Bond.

Leave A Comment

%d bloggers like this: