Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vremea se va încălzi considerabil

March 22, 2022
459 Views

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză meteo valabilă pentru următoarele două săptămâni. Potrivit ANM, în intervalul 21 martie – 03 aprilie, vremea se va încălzi considerabil, cu valori termice mai mari decât normalul perioadei, care vor urca până la 19-20 de grade în unele regiuni.

Transilvania
Vremea va fi mai rece decât în mod normal în prima zi, când se vor înregistra maxime medii în jurul valorii de 8 grade. Din 22 martie, se va încălzi, astfel încât media maximelor se va situa, până la finalul lunii martie, între 12 şi 15 grade, valori apropiate de mediile multianuale. Regimul termic diurn se va menţine asemănător şi la începutul lunii aprilie, cu maxime în medie în jurul a 14 grade. În primele nopţi (22-24 martie) vremea va fi rece, cu minime medii de -4…-3 grade, apoi temperaturile nocturne vor avea o tendinţă de creştere uşoară şi treptată, spre valori medii de 1…2 grade, în nopţile din perioada 1-3 aprilie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, la nivel local, va fi în creştere după data de 28 martie.
…..
La munte
Valorile termice vor fi în general în creştere. Media maximelor va avea variaţii între 0 şi 6 grade, iar a minimelor între -10 şi 0 grade. După data de 24 martie vor fi posibile precipitaţii, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi.

Leave A Comment

%d bloggers like this: