Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Când se încălzeşte vremea în toată ţara

March 15, 2022
99 Views

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, valabilă în intervalul 14 -27 martie. Meteorologii estimează că în prima săptămână de prognoză regimul termic va avea variaţii de la încălzire la răcire, în timp ce umătorul interval va fi caracterizat de o creştere treptată şi continuă a temperaturilor. Temporar se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ.

Transilvania
Procesul de încălzire va continua atât luni cât si marţi, dar ulterior se va răci, condiţii în care mediile maximelor vor coborî de la 9 grade în 15 martie până spre 4 grade în 19 martie, iar ale minimelor de la -2 grade în 17 martie până la -10 grade în 20 martie. A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată de o vreme în încălzire treptată, iar până la final valorile termice mediate regional vor ajunge la 10 grade ziua şi -2 grade noaptea. Preciptaţiile se vor semnala doar pe spaţii mici şi cu o probabilitate mai mare în 16 şi 18 martie, precum şi în intervalul 23 – 27 martie.

…..

La munte
Intervalul de prognoză va debuta cu o încălzire, însă va fi de scurtă durată, pentru că se va răci între 16 şi 19 martie. În aceste condiţii, maximele vor avea medii de la 2 spre -6 grade, iar minimele de la -6 spre -12 grade, caracterizând o vreme geroasă, în special pe creste. Următoarea săptămână va fi dominată de o creştere treptată a temperaturilor, ce vor atinge spre final valori diurne, mediate regional, de 2 grade şi nocturne de -6 grade. Temporar vor fi precipitaţii, cu o probabilitate mai mare pe 16 martie şi în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

Leave A Comment

%d bloggers like this: