Recensământ populație – cum se face autorecenzarea. Ghidul pentru recensământul populației și locuințelor

March 14, 2022
524 Views

Recensământ populație – cum se face autorecenzarea. Românii sunt obligați să completeze formularele de recensământ, online, și o pot face în două moduri: singuri sau asistat, cu ajutorul unui operator, prin telefon, ori în locații special amenajate.

În perioada 14 martie – 15 mai, în toată țara se desfășoară autorecenzarea online în cadrul Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021). Recensământul a fost prevăzut inițial pentru anul 2021, dar a fost amânat pentru primăvara acestui an, din motive pandemice.

Recensământ populație. Activitatea va începe de luni, 14 martie, Este prima etapă de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021) care presupune, în premieră pentru România, două aspecte:

-autorecenzarea online

-autorecenzarea online asistată (ARA), pentru îndrumarea persoanelor cu abilități digitale mai reduse.

Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința obișnuită în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni) se poate autorecenza în 2 pași:

-pasul unu: persoana accesează platforma de autorecenzare și completează formularul de pre-înregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte

-pasul doi: persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ; la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul ,,Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.

ATENȚIE! Toate persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcție de situația avută la momentul de referință al recensământului care este ora ,,00:00” din ziua de 1 decembrie 2021.

Recensământ populație. Autorecenzarea se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.).

Autorecenzarea online asistată se poate face în spații special amenajate de fiecare primărie fie pe tabletele recenzorilor, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.

GHID autorecenzare– Se parcurg următorii pași:

……

Leave A Comment

%d bloggers like this: