Avocatul Toni Neacșu acuză Mol că a umflat prețul carburanților să își recupereze pierderile cauzate de plafonarea din Ungaria

Avocatul Toni Neacșu acuză lanțul de benzinării Mol că a umflat prețul carburanților să își recupereze pierderile cauzate de plafonarea din Ungaria. Fostul membru CSM spune că nu va mai alimenta de la această companie.

“De ce am luat decizia să nu mai alimentez de la MOL. Din isteria cozilor la benzinării de aseară eu am înțeles că MOL România (de la un partener MOL din Beiuș a pornit toată mascarada) recuperează o parte din pierderile datorate plafonării prețului în Ungaria majorând prețurile la noi. În Ungaria prețul este plafonat la 480 forinți (adică 1,3 euro) până pe 15 mai 2022. MOL, la care cel mai mare acționar este chiar statul ungar, are pierderi de 34,5 forinți (0,45 lei) la fiecare litru de combustibil vândut în Ungaria, potrivit unor comunicări oficiale.

Cumpărând în România combustibiul de la MOL nu facem altceva decât să suportăm noi românii pierderile acestei companii și implicit să-i subvenționăm pe vecinii noștri maghiari. Este evident că dacă un mare lanț de benzinării majorează prețurile nici celelalte nu vor pierde momentul pentru a-și maximiza profitul, nu sunt proști. Pentru a întrerupe acest lanț al lăcomiei trebuie eliminată sursa originară: boicotați MOL-ul, nu mai alimentați de la ei. Nu pot vinde mai scump dacă nimeni nu va cumpăra, asta e legea cererii și a ofertei”, scrie Toni Neacșu pe Facebook.

Leave A Comment

%d bloggers like this: