Lege promulgata : Cladirile cu destinatia de spitale, policlinici si scoli construite inainte de 1978, expertizate seismin

March 4, 2022
181 Views

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente.

Legea prevede că, până la data de 1 ianuarie 2023, trebuie începută expertizarea tehnică cu experţi atestaţi privind rezistenţa mecanică şi stabilitatea în vederea încadrării în clasă de risc seismic şi a fundamentării măsurilor de intervenţie asupra construcţiilor cu destinaţia de unităţi sau instituţii de învăţământ în care se desfăşoară activităţi didactice şi care au fost construite înainte de anul 1978. Expertizele, care vor fi dispuse de conducătorii instituţiilor respective, trebuie finalizate până la data de 1 iunie 2024.

De asemenea, până la data de 1 ianuarie 2023, trebuie începută expertizarea construcţiilor cu destinaţia de spital, policlinică sau dispensar policlinic, care au fost construite înainte de anul 1978. Şi aceste expertize trebuie finalizate până la data de 1 iunie 2024.

Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţii şi se sancţionează, potrivit legii.

Sursa de finanţare pentru realizarea acestor activităţi este asigurată de la bugetul de stat, prin Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii sau prin bugetul altor ministere şi instituţii cu reţea sanitară proprie, după caz, la solicitarea unităţilor administrativ-teritoriale.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: