ANM: Vreme rece în prima săptămână din martie. Vor fi precipitaţii slabe în anumite intervale

March 1, 2022
176 Views

Vremea se va răci în perioada 28 februarie – 13 martie.

Precipitaţiile, slabe cantitativ, îşi vor face simţită prezenţa în unele regiuni în primele zile ale lunii martie şi după 6-7 martie, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Transilvania, vremea va fi rece în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Temperaturile maxime la nivelul regiunii vor fi de 2 – 4 grade până pe 8 martie, apoi se va încălzi uşor şi treptat şi se va ajunge la o medie a acestora de 8 – 9 grade. În timpul nopţilor se vor înregistra minime termice între -7 şi -5 grade, însă vor fi şi intervale mai reci în care, îndeosebi în estul regiunii, temperatura va scădea şi sub -10 grade. Temporar se vor semnala precipitaţii în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în perioada 1 – 3 martie, dar şi după 7 martie.

…..

Cum va fi vremea la munte la începutul lunii martie

La munte, în prima jumătate a lunii martie, vremea se va menţine rece, geroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor. Temperaturile maxime mediate pentru toată zona montană se vor menţine negative până în 10 martie, la valori cuprinse între -6 şi -2 grade, iar ulterior se va încălzi uşor, iar la finalul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate temperaturi de la un grad la două grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi pentru valorile nocturne, care vor avea o medie ce va oscila între -11 şi -9 grade, până în 10 martie, apoi se va înregistra o creştere treptată spre -5 grade. Temporar, se vor semnala precipitaţii în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în perioada 28 februarie – 3 martie, dar şi după 7 martie.

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: