6 milioane de euro, finanțare europeană pentru creșterea siguranței pacienților din spitalele clujene

February 25, 2022
183 Views

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe și Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, domnul Dan Vîlceanu, au semnat contractul de finanțare a proiectului european ce vizează „Creșterea siguranței pacienților spitalelor din municipiul Cluj-Napoca ce utilizează fluide medicale”.

Scopul proiectului este acela de a crește siguranța persoanelor internate în Spitalul de Recuperare și în cel de Boli Infecțioase, instituții medicale din subordinea forului administrativ județean, prin extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale și de ventilare și tratare a aerului, precum și instalarea de sisteme de detectare, semnalizare și alarmare la incendii.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: Această nouă reușită reconfirmă preocuparea noastră constantă pentru creșterea calității serviciilor medicale. Cu ajutorul finanțării nerambursabile extrem de consistente vom reuși să contribuim și mai mult la protejarea vieții și a sănătății pacienților.”

Prin intermediul proiectului, la Spitalul Clinic de Recuperare va fi instalat un sistem de detecție și semnalizare la incendiu, respectiv unul de detecție și semnalizare oxigen. De asemenea, va fi creată o nouă infrastructură electrică pentru corpul A, una de ventilare și tratare a aerului pentru etajul 8 al aceluiași corp, precum și o infrastructură nouă de fluide medicale la etajele 1, 2, 5 și 6 ale corpului A.

Operațiunile prevăzute la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase constau în extinderea unui sistem de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu și realizarea unuia nou în zona SAS-urilor (zonă tampon), precum și amenajarea unui sistem de ventilare mecanică, filtrare și tratare a aerului.

În valoare totală de 29.122.516 lei, proiectul câștigat de forul administrativ județean a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 „Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19″.

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: