Uleiul esențial de ghimbir: beneficii și efecte secundare

February 12, 2022
475 Views

Poate că ai consumat ghimbir crud ori gătit sau ai băut ceai de ghimbir, dar știai că uleiul esențial de ghimbir are, de asemenea, beneficii pentru sănătate?

Ghimbirul este o plantă cu flori care își are originea în Asia de Sud-Est, iar rizomul (partea subterană a tulpinii) este folosit în mod obișnuit drept condiment. Ghimbirul poate fi folosit proaspăt, în suc sau în ceai, uscat, sub formă de pudră sau ulei și poate fi găsit în unele alimente și în anumite produse cosmetice.

Cercetările științifice au descoperit multe utilizări ale ghimbirului. Parfumul și aroma sa unică provin din uleiurile sale naturale, dintre care cel mai important este gingerolul¹, responsabil de multe dintre proprietățile medicinale ale ghimbirului. De-a lungul timpului, ghimbirul a fost utilizat ca remediu pentru diverse probleme de sănătate, cum ar fi osteoartrita, glicemia mărită, grețurile matinale, indigestia cronică sau kilogramele în plus.

Multe persoane beau ceai de ghimbir pentru consolidarea imunității, în caz de răceală sau dacă au rău de mișcare, iar altele îl folosesc pe post de condiment în curry-uri sau alte mâncăruri gătite.

Ce este uleiul esențial de ghimbir?
Uleiul esențial de ghimbir este acel ulei concentrat, extras din ghimbir proaspăt sau uscat. Printr-o metodă de distilare cu abur sau de extracție cu solvent, se pot separa ingredientele active de rădăcină, și pot fi consumate și utilizate în mai multe moduri.

În timp ce alte forme de ghimbir sunt bune pentru aromă și ca ingredient în preparate alimentare, uleiul de ghimbir este cea mai bună formă de utilizat ca remediu în cazul unor probleme de sănătate, datorită concentrației mari de gingerol și alți compuși organici. Cu proprietăți stimulatoare, antioxidante, laxative și antiinflamatoare, acest ulei esențial este apreciat de multe persoane.

Care sunt beneficiile uleiului esențial de ghimbir?
Beneficiile cheie ale uleiului de ghimbir includ capacitatea sa de a stimula sănătatea inimii, de a reduce inflamația din organism, de a preveni bolile cronice, de a optimiza digestia, de a sprijini sistemul imunitar și de a proteja sistemul respirator.

Uleiul esențial de ghimbir poate contribui la prevenirea bolilor cronice

…..

Foto: Shutterstock

Leave A Comment

%d bloggers like this: