Rafila: Posibil să renunțăm la certificatul digital și la purtatul măștii în exterior din martie

February 11, 2022
329 Views
Ministrul Sănătății anunță că este posibil ca în doar câteva săptămâni să ajungem la o rată de incidență 1, similară celei de la jumătatea lunii decembrie, și să avem relaxări considerabile în țară, cum ar fi renunțarea la certificatul digital sau la purtatul măștii la exterior.

Rafila aavertizează totuși că purtatul măștii la interior va fi ultima măsura la care se va renunța.

„Ultimele restricții care se vor ridica, dacă pot fi considerate așa, vor fi legate de utilizarea măștii în interior”, a precizat însă Alexadru Rafila. „În rest, probabil că vom putea reveni la normal și sper să putem să renunțăm și la starea de alertă, care deja se prelungește de aproape doi ani în România. Ne putem gândi că vom putea scăpa de mască chiar și în interior, dar lucrurile trebuie făcute gradual”, a subliniat oficialul Ministerului Sănătății, într-un interviu la Digi 24.

„Restricțiile trebuie ridicate gradual. Oamenii trebuie să înțeleagă că au în continuare responsabilitate pentru semenii lor”, a insistat ministrul.

”Sper să fie ultimul val care va pune probleme majore”

„Nu excludem apariția de noi variante”, a avertizat ministrul sănătății, dar el spune că aceste noi variante ar putea afecta doar anumite comunități sau anumite grupuri vulnerabile. „Sper să fie ultimul val care pune probleme majore”, a punctat Alexandru Rafila.

Leave A Comment

%d bloggers like this: