Conferință de presă susținută de președintele Consiliului Județean Cluj , Alin Tișe , marți, 8 februarie 2022 ( video )

Conferință de presă susținută de președintele Consiliului Județean Cluj , Alin Tișe , marți, 8 februarie 2022

Video

Bugetul , alimentarea cu apă a zonei montane a judetului , partia de schi la Vlădeasa și drumurile județene – principalele subiecte ale conferinței de presă

„Consiliul Judeâean are în derulare un număr de 26 de proiecte din fonduri europene, cele mai multe din țară, valoarea lor fiind de 430 de milioane de lei, ceea ce este de 85% din bugetul județului.Potrivit președintelui CJ Cluj, 57% din bugetul. județului va fi cheltuit pentru dezvoltare, pe proiecte precum spitalul monobloc pediatric, centrul integrat de transplant, drumuri, sau susținerea a 5 spitale din subordinea CJ Cluj.”

”Banii europeni au salvat întotdeauna bugetul județului”arată Tișe

Consiliul Județean Cluj ar urma să amenajeze o stațiune de schi pe domeniul schiabil din comuna Săcuieu, la cele mai înalte standarde .

„Avem un proiect la care lucrăm legat de domeniul schiabil Săcuieu Vlădeasa. Primaria a avut uli an un litigiu cu un privat, neputând pune la dispoziție această zonă cu ceea ce aveam nevoie. Discuțiile cu domnul primar au avansat anul trecut și am convenit să dea drumul la studiile de oportunitate, urmând ca din partea de cofinanțare din cotele defalcate, primăria să poate cheltui sau parte pentru asta. În esență, ne dorim să realizăm un doemniu schiabil care va fi de referință pentru Cluj și pentru România, pentru că terenul și clima de acolo nu permit să realizăm un domeniu schiabil în care să avem șase luni pe an zăpadă naturală, iar cu zăpadă artificială. . , chiar până la nouă luni, asta spun studiile, ceea ce face profitabilă sau astfel de investiție

Este vorba de versantul estic al muntelui Vlădeasa, la o altitudine cuprinsă între 1.100 și 1.700 de metri, culminând cu vârful Vlădeasa, la 1.836 m. Finanțarea o vom asigura din bugetul primăriei, bugetul județului și finanțarea europeană. Este un proiect de lungă durată, analizăm în acest moment posibilități de finanțare a Consiliului Județean costurile până la execuție, pentru că primăria din Săcuieu nu poate face asta”, a arătat Tișe.

𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗮𝗻 𝗖𝗹𝘂𝗷 𝗮𝗹𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗮𝘇𝗮 𝗰𝘂 𝗮𝗽𝗮 𝗽𝗼𝘁𝗮𝗯𝗶𝗹𝗮 𝘇𝗼𝗻𝗮 𝗱𝗲 𝗺𝘂𝗻𝘁𝗲 𝗮 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶
Aceasta vizează extinderea rețelei de apă potabilă a județului în zona de munte, prin racordarea comunelor Călățele publice, unde există deja o rețea, Mănăstireni, Râșca, Beliș, Mărișel și Măguri-Răcătău.🚰
𝘼𝙡𝙞𝙣 𝙏𝙞𝙨𝙚, 𝙥𝙧𝙚𝙨𝙚𝙙𝙞𝙣𝙩𝙚𝙡𝙚 𝘾𝙤𝙣𝙨𝙞𝙡𝙞𝙪𝙡𝙪𝙞 𝙅𝙪𝙙𝙚𝙩𝙚𝙖𝙣 𝘾𝙡𝙪𝙟: „𝘌𝘴𝘵𝘦 𝘰 𝘱𝘳𝘪𝘰𝘳𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘢𝘣𝘴𝘰𝘭𝘶𝘵𝘢 𝘢 𝘢𝘤𝘵𝘶𝘢𝘭𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘮𝘢𝘯𝘥𝘢𝘵, 𝘰 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘵𝘪𝘦 𝘱𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘰 𝘷𝘰𝘮 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢 𝘪𝘯 𝘮𝘢𝘹𝘪𝘮 𝘥𝘰𝘪 𝘢𝘯𝘪. 𝘐𝘮𝘱𝘳𝘦𝘶𝘯𝘢 𝘤𝘶 𝘊𝘰𝘮𝘱𝘢𝘯𝘪𝘢 𝘥𝘦 𝘈𝘱𝘢 𝘚𝘰𝘮𝘦𝘴 𝘥𝘦𝘱𝘶𝘯𝘦𝘮 𝘵𝘰𝘢𝘵𝘦 𝘦𝘧𝘰𝘳𝘵𝘶𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘢 𝘥𝘦𝘮𝘢𝘳𝘢 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘶𝘭 𝘪𝘯 𝘤𝘦𝘭 𝘮𝘢𝘪 𝘴𝘤𝘶𝘳𝘵 𝘵𝘪𝘮𝘱, 𝘪𝘯𝘤𝘢 𝘥𝘪𝘯 𝘱𝘳𝘪𝘮𝘢𝘷𝘢𝘳𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘶𝘪 𝘢𝘯, 𝘥𝘶𝘱𝘢 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘥𝘰𝘤𝘶𝘮𝘦𝘯𝘵𝘢𝘵𝘪𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘵𝘦𝘩𝘯𝘪𝘤𝘦 𝘴𝘪 𝘰𝘣𝘵𝘪𝘯𝘦𝘳𝘦𝘢 𝘵𝘶𝘵𝘶𝘳𝘰𝘳 𝘢𝘷𝘪𝘻𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘢𝘳𝘦”. .
Conform variantei agreate a proiectul tehnic elaborat alături de specialitate Companiei de Apă „Someș”, investiția va consta în realizarea unei acțiuni de apă în lungime de cca. 40 de km, care să pornească din zona orașului Huedin înspre zona montană. De asemenea, vor mai fi edificate peste 30 de km de conducere de distribuție a apei, patru rezervoare de înmagazinare a apei de mare capacitate, dar și alte cinci stații de pompare performante.
💰Valoarea totală estimată a investiției este de 4.000.000 de euro, inclusiv TVA, banii urmând să fie asigurați printr-o alocare bugetară multianuală, din redevența cuvenită Consiliului Județean Cluj.
Scopul acestei investiții este acela de a crește nivelul de trai al locuitorilor din arealul vizat și al condițiilor de stabilitate igienico-sanitară din gospodării. De asemenea, introducerea apei potabile în sistemul continuu va crește în mod considerabil atractivitatea și investițională a zonei montane.
Toate drumurile județene vor fi asfaltate din bugetul propriu, prin programul Anghel Saligny și din PNRR.

1 Comments

  1. Maria said: "Felicitari Alin Tise".

Leave A Comment

%d bloggers like this: