Şapte semne pe care le pot avea bolnavii de COVID-19 netestaţi

January 28, 2022
102 Views

În această perioadă majoritatea oamenilor au avut coronavirus, o dată sau chiar de mai multe ori. Iată şapte semne care îţi pot arăta dacă ai fost sau eşti infectat cu virusul.

1. Ai fost bolnav, dar nu te-ai testat
Spre deosebire de varintele anterioare are virusului, simptomele Omicron sunt minore la persoanele vaccinate. Unii oameni au avut simptome vizibile, precum dureri de cap, tuse, oboseală acută, dar pentru că nu s-au simţit suficient de rău, au ales să nu se testeze. Astfel, există posibilitatea ca ei să fi fost infectaţi, dar să se fi recuperat fără să ştie.

2. Ai crezut că e gripă
n această perioadă, sezonul gripei s-a suprapus cu cel al pandemiei. Astfel, medicii au întâlnit multe cazuri de Fluronă – o infecţie simultană cu gripa şi coronavirusul.
Dr. Nadav Davidovich, directorul Şcolii de Sănătate Publică a Universităţii Ben-Gurion şi membru al echipei de epidemiologie care consiliază Ministerul Sănătăţii cu privire la acest virus, a declarat pentru CNN că Israelul vede în prezent o creştere a numărului de persoane gripate în paralel cu o creştere a morbidităţii în rândul celor bolnavi de coronavirus, astfel încât există şanse mari de cazuri de infecţie combinată.
Atât gripa, cât şi coronavirusul sunt virusuri care afectează sistemul respirator şi provoacă simptome precum tuse, nas înfundat, durere în gât, febră şi oboseală.

3. Părul a căzut în cantităţi mari
Un studiu publicat în The Lancet în urmă cu aproximativ un an a constatat că 22% dintre pacienţi suferă de o cădere a părului abundentă în primele şase luni de la infecţie, femeile având un risc mai mare.
Conform constatărilor studiului, căderea părului este un simptom principal al infecţiei cu virusul şi se resimte pe termen lung, alături de oboseală, dificultăţi de respiraţie, ameţeli şi dureri articulare.

4. Dacă familia ta era bolnavă de COVID-19
Dacă toată familia ta era bolnavă de COVID-19, cu excepţia ta, este posibil să fi fost infectat şi să nu fi ştiut asta. Multe persoane infectate au simptome uşoare sau sunt asimtomatice. În prezent, Omicron produce simptome mai minore decât alte variante, în special la persoanele vaccinate.

5. Ai avut probleme cu stomacul

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: