𝟖𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐭𝐨𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥 𝐚𝐧𝐭𝐢𝐝𝐞𝐫𝐚𝐩𝐚𝐧𝐭 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐟𝐨𝐥𝐨𝐬𝐢𝐭𝐞 𝐢𝐧 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐧𝐞

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de vineri, 28 ianuarie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier. În același timp însă, pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.
❄️🌨De asemenea, din cauza căderilor de zăpadă, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de stratul de zăpadă depus pe carosabil și de fenomenul de polei, circulația rutieră fiind îngreunată.
📍În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 27 ianuarie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 30 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin și Gilău. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 16 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 20 de drumuri judeţene, cu 12 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 240 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
☑️Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de joi s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 19 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 10 drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 240 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
☑️Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 22 de drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 28 de drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 166 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
☑️Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 14 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, de asemenea, pe 14 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 154 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
🚜❄️În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.
📱Reamintim în acest context faptul că orice eventuală sesizare referitoare la acțiunile de deszăpezire pe drumurile județene poate fi făcută la numerele de telefon: 0725.350.028, 0264.593.806, fax: 0264.590.577, sau la 🗳adresa de e-mail: office.dadpp@cjcluj.ro.

Leave A Comment

%d bloggers like this: