Dacian Ciolos -Referitor la explozia facturilor la energie : Ar trebui demiși de la cap la coadă, în frunte cu ministrul Energiei, Virgil Popescu.

“Explozia facturilor la energie este cauzată de măsurile greșite luate de PSD și PNL, prin reprezentanții lor în Parlament, ANRE și Ministerul Energiei.
Ar trebui demiși de la cap la coadă, în frunte cu ministrul Energiei, Virgil Popescu.
Statul trebuie să își asume fără ezitare situația în care se găsesc cetățenii și să acopere diferențele din facturi. E singurul mod prin care ne putem asigura că cetățenii vulnerabili în fața creșterilor necontrolate pot traversa această iarnă.
PSD și PNL și-au asumat în toamnă, cât se poate de clar, în fața cetățenilor, că vor rezolva cele două crize prin care trece România astăzi: criza energetică și criza sanitară. Niciuna dintre ele nu a primit vreo soluție și evoluția crizelor ne arată că riscăm ca situația să degenereze complet. Ca în orice criză care explodează, factura va fi plătită de cetățeni din buzunarul propriu.
Ne găsim într-o situație de coșmar în care furnizorii de energie au ales să factureze maximal, urmând ca la un moment dat să se lămurească toată lumea care ar fi prețul corect. Este un abuz fără nicio îndoială, unul girat și provocat de politicienii inconștienți de la PSD și PNL, care au ales să ignore regulile pieței, să nu ofere o reglementare corectă și să facă ANRE și Ministerul Energiei cadou camarilei de partid. Pe cine mai miră oare că PSD l-a numit pe Gheorghe Cârciu la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, după ce acesta a fost cercetat penal pentru furt de curent electric?!
Cei doi autori ai dezastrului, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, asistă nepăsători la situația pe care au creat-o și discută de parcă ar fi vorba despre o criză care ar urma să se petreacă peste câțiva ani. Incompetența și inconștiența acestor doi politicieni îi costă pe oamenii care azi plătesc facturile uriașe la energie sau stau în frig.
Sper că este ultima oară când românii trec printr-o astfel de situație nedreaptă și că această lecție dureroasă va avea efecte concrete. Politicienii care mint și care sunt indiferenți la suferința cetățenilor și la misiunea pe care și-au asumat-o intrând în politică nu au ce căuta în viața publică.” arata Ciolos

Leave A Comment

%d bloggers like this: