Boc – Taxiurile cu clienți pot circula acum pe benzile dedicate transportului în comun

“În prima ședință ordinară a consiliului local a acestui an a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care se aprobă accesul și circulația taxiurilor pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun amenajate pe bd. Nicolae Titulescu, str. Regele Ferdinand, Calea Florești și Splaiul Independenței.

Accesul și circulația taximetrelor sunt permise pe benzile de bus doar în următoarele condiții:
1. Accesul este permis doar taxiurilor cu client
2. Nu este permisă îmbarcarea-debarcarea clienților de pe banda dedicată
3. Nu se permite utilizarea stațiilor de transport public în comun ca puncte de îmbarcare/ debarcare a clienților, cu excepția intervalului orar 23:00-5:00.
Am ascultat cu atenție solicitările primite și am extins posibilitatea taximetrelor de a circula pe încă 2 benzi (Calea Florești și Splaiul Independenței) de la propunerea inițială care a inclus doar str. Regele Ferdinand și bd. Nicolae Titulescu. Astfel, municipalitatea vizează îmbunătățirea mobilității urbane și accesul rapid și în siguranță spre variate puncte de interes din Cluj-Napoca.
În situația în care Comisia de circulație va fi sesizată de către Compania de Transport Public CTP Cluj-Napoca ca pe o anumită linie se ajunge la o frecvență a mijloacelor de transport în comun de peste 60 autobuze/ora atunci vom limita pe acea artera posibilitatea taximetrelor de a circula pe benzile dedicate.
Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe site-ul instituției: https://files.primariaclujnapoca.ro/2022/01/12/5.pdf
arata Primarul Emil Boc

Leave A Comment

%d bloggers like this: