Esti tot timpul obosit? Suplimente pentru un plus de energie

January 18, 2022
175 Views

Pentru a-ti mentine tot timpul “bateriile incarcate”, este important sa ai o dieta echilibrata, sa faci miscare in mod regulat si sa dormi suficiente ore pe noapte. Insa respectarea cu strictete a acestor reguli nu este intotdeauna posibila, in special cand ai un job solicitant, cand esti extrem de ocupat in viata de zi cu zi.

Din fericire, exista multe suplimente nutritive la care poti apela pentru a avea mai multa energie. Desigur, cel mai important este sa discuti mai intai cu medicul tau si sa nu iei suplimentele “dupa ureche”, pentru ca este posibil ca unele dintre ele sa aiba interactiuni cu anumite medicamente pe care le folosesti in tratamentul unor afectiuni cronice.

Iata cateva suplimente care iti pot da energie daca te simti tot timpul obosit. Important este sa nu ignori, totusi, oboseala, mai ales daca simti ca iti afecteaza multe aspecte ale vietii. Mergi la medic pentru un diagnostic corect!

Fierul
Organismul are nevoie de fier pentru a produce hemoglobina, o proteina din globulele rosii sangvine (eritrocite) care transporta oxigenul de la plamani catre organele si tesuturile din tot corpul. Fara un nivel optim de fier, eritrocitele nu pot sa transporte eficient oxigenul catre tesuturile din corp.

Acest lucru duce la anemia prin carenta de fier, iar acesta este motivul pentru care te simti obosit si slabit. Cauzele acestui tip de anemie pot fi multiple: o alimentatie mult prea saraca in fier, pierderea sangelui si sarcina sunt cateva dintre ele.

Deoarece exista multe riscuri asociate cu un consum excesiv de fier, intreaba-ti mai intai medicul, pentru a afla daca suplimentele cu fier sunt indicate in cazul tau.

Coenzima Q10
CoQ10 sau coenzima Q10 este produsa in mod natural in organism. Toate celulele contin coenzima Q10, iar inima, rinichii si ficatul au cele mai mari cantitati. Celulele folosesc coenzima Q10 pentru a produce energie si pentru a se proteja impotriva stresului oxidativ, arata un studiu (1). Nivelul ei este mai mare in organele cu ratele cele mai mari ale metabolismului. Asa se explica de ce inima, rinichii si ficatul contin atat de multa coenzima Q10, pentru ca in aceste organe ea functioneaza ca o molecula pentru transferul energiei.

Cand nivelul de coenzima Q10 scade, celulele din corp nu mai pot produce energia de care au nevoie pentru a se dezvolta si pentru a se mentine sanatoase, lucru care poate contribui la oboseala. Un studiu din 2014 (2) a subliniat ca nivelurile scazute de coenzima Q10 au fost in mod constant asociate cu oboseala.

Si ginsengul poate lupta impotriva oboselii si poate sa creasca nivelul de energie

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: