Ceaiul de ceapă: ce beneficii are și cum se prepară?

January 16, 2022
414 Views

Ceapa este un aliment de bază și poate fi consumată coaptă, fiartă, la grătar, prăjită, sotată sau crudă. Ceapa este utilizată, în mod obișnuit, ca garnitură sau condiment, dar poate să fi consumată și sub formă de ceai de ceapă.

Ceapa sau Allium cepa se referă la legumele în formă de bulb care cresc sub pământ. Ceapa aparține familiei de plante Allium, care include și arpagicul, usturoiul și prazul. Aceste legume au arome picante caracteristice și unele proprietăți medicinale. Ceapa diferă ca mărime, formă, culoare și aromă. Cele mai frecvente tipuri de ceapă sunt ceapa roșie, galbenă și albă. Gustul acestor legume poate varia de la dulce și suculent la condimentat și iute, de multe ori în funcție de sezonul în care oamenii le cresc și le consumă.

Ceapa poate să aibă și multiple beneficii pentru sănătate, în principal datorită conținutului ridicat de antioxidanți și compuși care conțin sulf. Ceapa poate reduce riscul de a dezvolta mai multe tipuri de cancer, îmbunătățește dispoziția, menține sănătatea pielii și a părului, dar totodată, are efect antioxidant și antiinflamator.

Ceaiul de ceapă – ce beneficii are?

Există multe avantaje asociate cu ceaiul de ceapă, principalul fiind capacitatea sa de a calma simptomele de răceală sau gripă. Utilizările medicale ale cepei sunt bine documentate în medicina populară, unde această legumă este utilizată pentru ameliorarea congestiei nazale și îmbunătățirea dificultăților de respirație

Remediu pentru răceală și gripă
Ceaiul de ceapă te ajută să te protejezi împotriva frigului, mai ales în timpul sezonului rece când poți să răcești. Beneficiile ceaiului de ceapă contribuie la reducerea febrei, calmarea durerii în gât,tusei și congestiei nazale.

Benefic pentru inimă
Există dovezi că consumul de ceai de ceapă ajută la reducerea colesterolului rău din sânge. Flavonoidele și quercetina din ceaiul de ceapă te ajută să îți controlezi tensiunea arterială. Sulful prezent în compoziția cepei ajută la diluarea sângelui, iar acest lucru previne formarea cheagurilor de sângeși blocarea arterelor,care reprezintă principalele cauze ale bolilor de inimă. Alt beneficiu al ceaiului de ceapă este controlul hipertensiunii arteriale. Creșterile bruște ale tensiunii arteriale pot fi periculoase, deoarece nivelurile sale fluctuante pot provoca probleme cardiovasculare, atac de cord, accident vascular cerebral. Ceaiul de ceapă te poate ajuta să îți controlezi tensiunea arterială crescută, deoarece ceapa are în compoziția sa flavonoide și quercetină.

Menține sănătatea oaselor

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: