Apa plată cu lămâie: moft sau sănătate curată?

January 15, 2022
216 Views

Apa plată cu lămâie ar trebui inclusă în meniuri, atât este de populară și des comandată. Însă care e adevărul din spatele ei? O consumăm doar fiindcă este la modă, fiindcă pare sănătoasă sau pur și simplu e o variantă mai aromată a apei plate simple și fără gust?

Noi îți recomandăm să bei apă cu lămâie cu încredere, cât mai des. Te va ajuta să slăbești și este o modalitate sănătoasă să te menții în formă și să îți susții sistemul imunitar. Desigur că apa plată cu lămâie nu va face minuni singură, dacă din alimentația ta fac parte produsele de patiserie, pizza și zahărul în exces. Însă poate fi integrată cu succes într-un stil de viață sănătos.

Apa plată cu lămâie îți furnizează vitamina C

Conținutul de vitamina C din lămâi nu mai are nevoie de nicio prezentare.Chiar și câteva picături de suc sau o feliuță de lămâie reprezintă o sursă considerabilă de vitamina C. În plus, fiindcă acest nutrient nu poate fi stocat în organism, faptul că bei apă cu lămâie în mai multe momente ale zilei te ajută să asimilezi cantități mici, în mod constant.

E o sursă plăcută de hidratare

De ce să nu recunoaștem, uneori ne plictisim de gustul apei, în special având în vedere că trebuie să bem 2 litri în fiecare zi. Sucurile sunt mereu mai gustoase și ne e greu să rezistăm tentației. Lămâia adăugată în apă rezolvă parțial această problemă. Esența puțin acrișoară modifică gustul apei și ne permite să diversificăm. Ai observat că dacă bei apoi apă plată simplă, aceasta pare dulce? Apa cu lămâie e ideală și vara, fiindcă este mult mai răcoritoare decât alte lichide.

Reglează digestia și te scapă de disconfort

Deși acidă în mod normal, lămâia devine alcalină atunci când ajunge în stomac. PH-ul bazic reglează nivelul sucurilor gastrice, reduce balonarea și refluxul gastric. În plus, te poate ajuta să scapi de constipație sau diaree și te poate ajuta chiar și în tratamentul indigestiei. Mai multe studii au evaluat eficacitatea derivaților de citrice și a compușilor lor bioactivi împotriva H. pylori, a carcinomului gastric și a activității ureazei, sugerând că, fie singuri, fie în combinație cu antibiotice, lamaia si citricele in general ar putea reprezenta surse utile pentru a ajuta la eradicarea H. pylori și la evitarea infectiei acestora, precum si recidiva ulcerului gastric.

Apa plată cu lămâie este ideală și după o masă copioasă, fiindcă stimulează digestia și eliminarea toxinelor din organism, cât mai rapid. Astfel se asimilează doar nutrienții, nivelul colesterolului și glicemia fiind reglate.

Consumul de apă cu lămâie are beneficiile sale, dar în exces poate provoca unele efecte secundare dăunătoare. Prea multă apă cu lămâie pe stomacul gol sau un amestec prea concentrat pot duce, de asemenea, la arsuri la stomac și accentuarea simptomelor legate de reflux.

Te ajută să slăbești

…..

Sursa : doc.ro ; foto : shutterstock.com

Leave A Comment

%d bloggers like this: