Premierul Nicolae Ciucă: De la 1 aprilie, consumatorii casnici de energie electrică vor beneficia de o nouă schemă de protecţie

January 12, 2022
401 Views

Facturile la energie şi gaze vor fi reduse şi după 1 aprilie. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că TVA pentru unii consumatori casnici va fi redus dar vor fi eliminate și o parte din costurile care apar pe facturi. Şi companiile din sectorul agricol şi din industria alimentară vor fi ajutate din luna februarie. Măsurile propuse de Guvern trebuie aprobate în primul rând în Coaliție.

Consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 300 kw/oră vor beneficia, de la 1 aprilie, de o nouă schemă de protecţie, a anunţat, marţi, premierul Nicolae Ciucă.

“De la 1 aprilie, consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 300 kw/oră vor beneficia de o nouă schemă de protecţie, care va include TVA redusă la 5%, precum şi compensarea certificatului verde şi a bonusului de cogenerare pentru consum. Vom reduce costul energiei electrice la consumator prin compensarea bonusului de cogenerare şi contravaloarea certificatelor verzi”, a declarat Nicolae Ciucă la Palatul Victoria.

Şeful Guvernului a mai anunţat că va fi elaborată o schemă de sprijin şi pentru gaze naturale.

Leave A Comment

%d bloggers like this: