Exclusiv. Termenul pentru doza booster va fi redus de la șase la patru luni

January 11, 2022
449 Views

Termenul pentru doza booster ar urma sa fie redus în România de la 6 luni la 4 luni. Informaţia, în exclusivitate, a fost obţinută de jurnaliştii Ştirilor TVR.

În acest moment, puţin peste 11% din populaţia eligibilă este imunizată cu doza booster. Când ar urma să fie luată această decizie, ne spune Vlad Ungar.

Informații obținute în exclusivitate de Știrile TVR arată faptul că în această săptămână, undeva miercuri sau joi, cel mai probabil în cadrul Comitetului Național pentru Coordonarea Campaniei de Vaccinare se va lua această măsură și practic, termenul pentru doză booster va fi redus de la 6 luni la patru luni

Sunt și alte țări care au redus peroada pentru vaccinarea cu doza Booster. În Bulgaria, termenul a fost redus de la șase luni la trei luni, în Franța și Italia termenul a fost redus de la șasee luni la patru luni, la fel cum se va întâmpla și în România.

De astăzi, spre exemplu, italienii pot să se vaccineze cu doza booster la patru luni de la momentul în care au făcut din doză a doua.

În țara noastră, sunt vaccinate 41% din persoanele eligibile pentru vaccinare, iar 40% dintre acestea au făcut două doze în total 11,4% din persoanele eligibile au făcut și doza booster.

Dacă este vorbim despre toate dozele administrate în România 16 milioane de doze de vaccin au fost administrate de la data de 27 decembrie 2020, adică de la momentul în care a început campania de vaccinare.

Iar dacă e să vorbim despre persoanele vaccinate cu prima doză sunt 7,9 milioane, persoanele vaccinate cu două doze 7,8 milioane, iar persoanele vaccinate cu doza booster sunt 2,1 milioane.

Leave A Comment

%d bloggers like this: