Preşedintele Klaus Iohannis : Cetăţenii minorităţilor naţionale din România – contributie esentiala la coeziunea societatii noastre

December 19, 2021
287 Views

Cetăţenii care aparţin minorităţilor naţionale din România aduc o contribuţie esenţială la coeziunea societăţii noastre şi doar împreună se poate construi o Românie modernă, bazată pe valorile europene fundamentale, în care să nu fie loc pentru rasism, xenofobie şi intoleranţă, a transmis, sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Minorităţilor Naţionale din România.

“Cetăţenii care aparţin minorităţilor naţionale din România aduc o contribuţie esenţială la coeziunea societăţii noastre. Astăzi, cu prilejul Zilei care le este dedicată, le transmit gândurile mele de apreciere, împreună cu urarea de a întâmpina noul an în bunăstare şi sănătate. În vremurile dificile pe care societatea românească în ansamblul ei le-a traversat în ultima perioadă, solidaritatea şi respectul pentru aproapele nostru ne-au ajutat să depăşim momente dificile şi, indiferent de limba maternă sau de apartenenţa confesională, să rămânem angajaţi în proiectul nostru comun de libertate şi prosperitate”, a afirmat Iohannis.

Mesajul său a fost prezentat de către consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, la evenimentul dedicat sărbătoririi “Zilei Minorităţilor Naţionale”, organizat de Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”.

Şeful statului a menţionat şi că în România este o diversitate etnică “remarcabilă”, care, de-a lungul timpului, “şi-a pus amprenta decisiv asupra dezvoltării societăţii noastre”.

“Celebrăm astăzi cultura minorităţilor, identitatea lingvistică şi religioasă, dar şi o istorie veche de secole a convieţuirii acestora cu majoritatea pe teritoriul României. Este o diversitate etnică remarcabilă, care, de-a lungul timpului, şi-a pus amprenta decisiv asupra dezvoltării societăţii noastre. Ziua Minorităţilor Naţionale este un bun prilej de a conştientiza că doar împreună putem construi o Românie modernă, bazată pe valorile europene fundamentale, în care să nu fie loc pentru rasism, xenofobie şi intoleranţă. La mulţi ani tuturor cetăţenilor care aparţin minorităţilor naţionale din România!”, a mai transmis preşedintele Iohannis. AGERPRES

Leave A Comment