Digitalizarea, mediul, redresarea post-pandemie și promovarea valorilor comune – pilonii măsurilor legislative dorite de instituțiile UE în 2022

December 19, 2021
185 Views

Digitalizarea, agenda de mediu și valorile europene, principalele domenii pe care autoritățile comunitare le au în vedere inclusiv pentru dezvoltarea educației în acest deceniu, sunt prioritățile legislative ale Uniunii Europene pentru anul 2022, conform unei declarații comune semnate de liderii Parlamentului European, Consiliului și Comisiei Europene, scrie EduPedu.

Transformarea digitală și tranziția verde au fost principalii piloni ai descrierilor oferite de reprezentanții forurilor europene pentru schimbările prin care va trece educația pe continent în următorul deceniu, conform prezentărilor susținute la cel de-al 4-lea Summit european al Educației, după cum Edupedu.ro a scris aici. Acum, aceste teme deschid lista priorităților legislative pe 2022, în declarația comună semnată joi de președintele Parlamentului European, David Sassoli, premierul sloven Janez Jansa, în numele președinției Consiliului, precum și de președintele Comisiei Europene, Ursula von Der Leyen.
Pe lângă digitalizare și agenda verde, lista priorităților definite pentru măsurile legislative din 2022 cuprinde și alte domenii avute în vedere inclusiv pentru dezvoltarea sistemelor de educație – refacerea post-pandemie și adaptarea la nevoile noi de pe piața muncii. La fel, și obiectivele ce țin de întărirea identității europene.

Potrivit declarației comune, “cu ajutorul bugetului multianual al UE pe 2021-2027, al programuluI NextGenerationEU și al Mecanismului de Redresare și Reziliență, se estimează că economia Europei își va reveni mai repede decât era de așteptat inițial. Aceste instrumente istorice ne oferă șansa unică de a ieși mai puternici din criza cauzată de pandemie, să facem ca societățile și economiile noastre să fie mai echitabile, mai verzi, mai digitale și să creeze oportunități și locuri de muncă pentru o Europă în care cetățenii noștri doresc să trăiască”.

Citește articolul complet pe EduPedu.

Leave A Comment

%d bloggers like this: