Se reface podul din localitatea Macău

December 16, 2021
251 Views

Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar derulării lucrărilor de refacere a podului din localitatea Macău, comuna Aghireșu, grav afectat de fenomenele hidrometeorologice produse în vara acestui an.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Reabilitarea acestui pod avariat este foarte importantă pentru locuitorii satului Macău deoarece, fiind situat pe un drum comunal desprins din drumul județean 108C Gârbău-Aghireșu, acesta asigură continuitatea în intravilanul localității, cu atât mai mult cu cât nu există nicio altă cale de acces secundară”.

Astfel, ca urmare a ploilor abundente căzute la începutul lunii iulie 2021 pe raza comunei Aghireșu, podul situat pe cursul văii Tulsoutca din localitatea Macău a fost puternic deteriorat, fapt care a pus în pericol atât gospodăriile din zonă cât și celelalte obiective socio-economice situate în vecinătate. În plus, starea actuală a podului nu corespunde cerințelor minime pentru podurile rutiere, nefiind asigurată scurgerea optimă a apelor, secțiunea sa fiind una subdimensionată și care, la precipitații excedentare, poate produce o inundare a proprietăților adicente și a drumurilor comunale

Leave A Comment

%d bloggers like this: