Zi liberă și în 29 noiembrie pentru bugetari

November 26, 2021
179 Views

Guvernul Ciucă a adoptat vineri, în cea de a doua ședință de la învestire, hotărârea care prevede ca ziua de 29 noiembrie (luni) să fie zi liberă pentru bugetri – personalul instituțiilor și autorităților publice – punte între weekend și sărbătorile legale din 30 noiembrie și 1 decembrie.

Ce salariați vor beneficia de zi liberă pe 29 noiembrie

Actul normativ prevede următoarele:

  • Art. 1. — (1) Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 29 noiembrie 2021 se stabilește ca zi liberă.
    (2) Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă potrivit alin. (1), instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021 potrivit planificărilor stabilite.
    (3) Pentru munca prestată potrivit alin. (2) nu se acordă timp liber corespunzător.
  • Art. 2. — Prevederile art. 1 nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.
  • Art. 3. — Prevederile art. 1 nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie 2021 şi nici participanţilor în aceste procese.

Leave A Comment

%d bloggers like this: