Ludovic Orban și alți 16 parlamentari au demisionat din PNL

November 24, 2021
246 Views

Fostul preşedinte al Partidului Național Liberal Ludovic Orban a demisionat marți, 23 noiembrie, din partid, fiind urmat de alți 16 senatori şi deputaţi. 

Printre cei care și-au dat demisia alături de Ludovic Orban se numără fosta șefă a PNL București Violeta Alexandru, fostul ministru al agriculturii Adrian Oros, fostul ministru al dezvoltării Viorel Ștefan și fostul șef al cancelariei prim-ministrului Ionel Dancă.

Într-o declarație acordată presei pe treptele sediului PNL din Modrogan, Ludovic Orban a explicat că a decis să demisioneze din cauza deciziei actualei conduceri a partidului de a încheia o alianță cu PSD.

„Este pentru mine o zi crucială, o zi în care sunt obligat să părăsesc Partidul Național Liberal. Este o decizie pe care o iau cu mare greutate. Am fost obligat să aleg între a fi loial PNL și a fi loial cetățenilor români care ne-au acordat încrederea. Politica este de fapt morală, politica devine imorală când este făcută de oameni imorali. Motivul esențial pentru care am decis să-mi demisionez din PNL este că eu sunt loial oamenilor. Demisia nu este un sfârșit, este un început. Nu mă las, oricâte amenințări am primit în ultimele luni. Vom începe o construcție solidă, care să se bazeze pe oameni de onoare. PNL din adversar al ‘ciumei roșii’ s-a transformat într-un ‘răspândac’ al ‘ciumei roșii’. La ora actuală PNL este un PSD mai nepriceput”, a declarat Ludovic Orban.

În plus, Ludovic Orban i-a acuzat și pe președinții organizațiilor județene care nu au fost prezenți pe 8 noiembrie la ședința Biroului Politic Național al PNL că au pus indirect umărul la constituirea alianței cu PSD.

Fostul președinte al PNL a subliniat că poartă discuții și cu alți liberali marcanți pentru a veni alături de el într-o nouă construcție politica, despre care nu a oferit prea multe detalii.

Lista completă a parlamentarilor care au demisionat alături de Ludovic Orban: 

Luminița Barcari

Alexandru Kocsis

Ion Ştefan

Ionel Dancă – oficial

Constantin Şovăială

George Ionescu

Bogdan Bola

Claudiu-Martin Chira

Nicolae Giugea

Antonel Tănase

Gabriel Plăiașu

Violeta Alexandru

Adrian Miuțescu

Ovidiu Florean

Adrian Oros

Ion Iordache

Leave A Comment

%d bloggers like this: